www.galosfa.hu
Somogy megye
Gálosfa
Gálosfa


2024. Július. 15.
Henrik napja van.


Gálosfa
Község hivatalos honlapja

Napjaink

Lélekszám: 246 fő

 

A közlekedési viszonyok, a kereskedelmi és az egészségügyi ellátás megfelelő. A teljes infrastruktúrához a gáz- és a szennyvízhálózat kiépítése hiányzik. Az előbbire elkészültek a tervek, az utóbbira pályázati forrás szükséges, mivel a kis falunak kevés pénze van a fejlesztésre. Az önkormányzat támogatná a munkahelyteremtő vállalkozások megtelepedését. A Surján völgyi falvak összefogásával, a közösen szervezett vendégcsábító programok eredményezhetik az idegenforgalom fellendülését.
 
A Faluház felújítása jelentős költséggel a 2000. év millenniumi ünnepségének idejére megvalósult, amikor a falu a millenniumi zászlót is megkapta. A Faluházban van közösségi terem, és színpad. Ünnepi műsoroknak, rendezvényeknek ad otthont. A közösségi élet fontos színtere, de szívesen veszik igénybe a gálosfaiak családi programok megszervezésére is.
 
A korábbi iskola megszűnése után jött létre az ötven férőhelyes óvoda, mely jelenleg egy csoporttal működik. A jól felszerelt, tágas, barátságos környezetben lévő gyermekintézmény a helyi apróságokon kívül a szomszédos települések kicsinyeit is fogadja.
Nem messze az intézménytől, a falu központjában egy másik játszótér található. A faelemekből összeállított mozgásfejlesztő játékokra egy sikeres pályázat útján nyílt lehetőség, felújítása elkezdődött, a felújítás folytatására újabb pályázati forrásra lenne szükség.

  Adatvédelem Copyright © 2009
Integranet Kft.
Nyomtatás Levél Térkép